Graafmachine maken en bekijken met en bij STC

Wat is er genoten! Allereerst mochten afgelopen woensdag een 15-tal kinderen een onderstel van een mini graafmachine lassen onder begeleiding van STC. De kinderen waren super nieuwsgierig, wilden veel leren over het lassen en gingen trots naar huis met hun eigen mini graafmachine. Dit kon bij het FabLab, omdat de Nieuwe Veste de lasruimte ter beschikking stelde! Dank!

De rest van de graafmachine is uitgesneden in de lasersnijder van het FabLab. Onder begeleiding van coaches van het FabLab en met hulp van een echte bouwtekening konden de kinderen de graafmachine in elkaar zetten.

En dan een kleine week later mochten we met ouders/verzorgers samen gaan kijken bij de grote jongens. Tristan Swanink, directeur van STC heeft de groep van alles laten zien. Het leuke was, er werd op dat moment hard gewerkt. Dus we zagen letterlijk de vonken er vanaf spatten.

Door gesprekjes aan te gaan met de kinderen en hun (groot)ouders merk ik dat ze onder de indruk zijn wat er allemaal gemaakt wordt in hun Coevorden. Kinderen en hun ouders krijgen beelden in hun hoofd wat ze later kunnen doen. Daarom vinden we dit soort samenwerking met bedrijven zo mooi en belangrijk”, aldus Kirsten Kosters (FabLab Coevorden).